Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Επανασύνδεση ΔΕΗ μετά απο οικιοθελή διακοπή ηλεκτροδότησης. ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ- ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.... ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2019
Καταρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας πως θα πρέπει να έχετε στα υπ'όψην σας οτι μπορεί να κάνουν απο 7 εως 10-15 ημέρες να σας το συνδέσουν. Οπότε, εαν βιάζεστε, φροντίστε να είναι απο τις πρώτες κινήσεις που θα κάνετε. Το αυτό ισχύει και για το νερο, φυσικό αέριο κλπ.
Λοιπόν, δικαιολογητικά. Θα ξεκινήσετε έχοντας τον τελευταίο λογαριασμό στο χέρι ή έναν τέλωςπάντων και καλώντας στο11770 για να μάθετε εαν χρειάζεστε νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο απο ηλεκτρολόγο καθώς και το ποσό εγγύησης που θα σας ζητηθεί να πληρώσετε.
Στη συνέχεια εαν τώρα πήρατε το σπίτι απο κληρονομιά, αγορά, επικαρπία κλπ θα προσκομίσετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, δλδ απο το taxisnet εκτυπώστε το Ε9 όπου θα φαίνεται το σπίτι στο οποιό θέλουμε την επανασύνδεση. Φυσικά θα φαίνεται και ο ΑΤΑΚ του σπιτιού καθώς και ο αριθμός της παροχής του. Εαν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν φαίνεται ο αριθμός παροχής (ναι είναι πιθανό) τότε θα προσκομίσετε και προηγούμενη απόδειξη της ΔΕΗ. Εαν είστε ενοικιαστής, τότε προσκομίζετε το μισθωτήριο συμβόλαιο και απόδειξη της ΔΕΗ. Παρά το γεγονός οτι και στο Ε9 και στο μισθωτήριο συμβόλαιο φαίνεται το ΑΦΜ για παν ενδεχόμενο και για να αποφύγετε την οποιαδήποτε ιδιοτροπία, κουβαλάτε και ένα εκκαθαριστικό τελευταίου έτους μαζί σας...δεν είναι μεγάλο βάρος. Ταυτότητα και σε φωτοτυπία για σιγουράντζα. Εαν το κάνετε για άλλον, εξουσιοδότηση ως εξής :
Ο/Η μπλα μπλα................................. εξουσιοδοτώ τον/την μπλα μπλα......να
προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο διαμέρισμα με ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου και τον βρίσκετε στο Ε9).

Άρα συνοψίζοντας έχουμε:
  1. τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ
  2. Ε9 ή μισθωτήριο συμβόλαιο
  3. εκκαθαριστικό τελευταίο
  4. ταυτότητα και σε φωτοτυπία
  5. σχέδιο/πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου εαν χρειάζεται
  6. τα χρήματα της εγγύησης
  7. και εξουσιοδότηση εαν πάτε για άλλον (εννοείται θεωρημένη σε κεπ ή αστυνομικό τμήμα)
SOS :  
  1. 1. εαν χρειάζεστε ηλεκτρολογικό σχέδιο (που κατα 99,9% χρειάζεστε εκτός κι αν είναι νεόδμητη η οικοδομή) αυτό είναι και το πρώτο σας μέλημα! Ακόμα και αν σκοπεύετε σε ανακαίνιση δεν τους ενδιαφέρει, το όλο ζήτημα λεφτά αφορά οπότε ας μην το συζητάμε άσκοπα. Πώς το μαθαίνετε; Καλώντας στο 11500 έχοντας μαζί σας έναν λογαριασμό γιατί θα σας ζητηθούν στοιχεία. Εκεί ρωτάτε και για το ποσό της εγγύησης το οποίο ξεκινάνει απο τα 130€ και είναι ανάλογο των τ.μ και της χρήσης του ακινήτου.
  2. φωτοτυπία ταυτότητας
  3. έγγραφο που να φαίνεται ο αφμ
  4.  λογαριασμός ΔΕΗ να φαίνεται ο αριθμος του ρολογιού
  5. συμβόλαιο αγοράς ακινήτου ή μισθωτήριο ή γονική παροχή (ανάλογα)
  6. μια φωτογραφία του μετρητή (ρολογιού) να φαίνεται ο αριθμός των kw
Όλα αυτά τα ωραία μόλις τα συγκεντρώσετε καλείτε στο 11770 και τους ζητάτε να γίνει τηλεφωνική αίτηση για επανασύνδεση. Θα σας στείλουν δωρεάν κούριερ για να παραλάβει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τέλειο?

Επίσης εαν τώρα εσείς για κάποιο λόγο γουστάρετε να πάτε αυτοπροσώπος, εννοείται πως πάτε σε όποιο κατάστημα θέλετε!

 
EXTRA TIPS: εαν είναι απλή επανασύνδεση και δεν χρωστάτε χρήματα, τότε το μόνο που κάνουν οι υπάλληλοι της δεή είναι να αφαιρούν τις ασφάλειες μέσα απο τον πίνακα της χελώνας και να τις ακουμπάνε επάνω στη χελώνα.

Δεν είναι στάνταρ οτι χρειάζεστε πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου γιατί έχουν ισχύ για κάποια χρόνια 10 ή 14 νομίζω. Ρωτήστε πρώτα. Και αν ναι, κάντε έρευνα αγοράς, υπάρχουν πολλές διαφορετικές κοστολογήσεις. Επίσης το ποσό της εγγύησης είναι ανάλογο των τ.μ. νομίζω. Δεν είναι ίδιο για όλους.

Το τελευτάιο tip αφορά μόνο Θεσσαλονίκη, συνήθως στη ΔΕΗ στη Βούλγαρη γίνεται πανικός, για να τελειώνετε γρήγορα πάτε στη ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στην Πόντου όπου είναι πιο χαλαρά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε να αφήσετε το σχόλιό σας έτσι ώστε να διορθώσουμε κάτι που έχετε αντιληφθεί πως έχει αλλάξει!