Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δικαιολογητικά για το ΚΕΑ

Είτε πρόκειται για νέα αίτηση, είτε για ανανέωση εαν και εφόσον για τον οποιοδήποτε λόγο δεν την δέχεται ηλεκτρονικά το σύστημα, αναγκαστικά θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιο κέντρο κοινότητας. 
Η λίστα των δικαιολογητικών είναι η εξής:

Γενικά δικαιολογητικά

  • Ε1 του τρέχοντος έτους (μην μπερδεύεστε δεν είναι το εκκαθαριστικό, είναι το 4σέλιδο της φορολογικής δήλωσης) (εγώ για παν ενδεχόμενο κουβαλάω και εκκαθαριστικό)
  • φωτοτυπία του ΙΒΑΝ (λογαριασμός τραπέζης στο όνομα του δικαιούχου ΚΕΑ)
  • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ θέλει Ε9 και εκκαθαριστικό εαν φαίνεται εκεί ξεκάθαρα η ιδιοκτησία το τελευταίο 12μηνο ή συμβόλαιο σπιτιού + λογαριασμό ρεύματος (ΔΕΚΟ). Εαν ο λογαριασμός είναι σε διαφορετικό όνομα απο του αιτούντος(πχ στο όνομα συζύγου), πρέπει να αντιστοιχεί η διεύθυνση του λογαριασμού με το όνομα του αιτούντος.(βάση εκκαθαριστικού γίνεται αυτό) ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο όνομα του αιτούντος που να είναι σε ισχυ για 6μήνες πριν την αίτηση. Επίσης και λογαριασμό ΔΕΚΟ με όσα προείπα παραπάνω. ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ να φαίνεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό + λογαριασμό ΔΕΚΟ που να ισχύουν όσα προείπα παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση ο λογαριασμός θα πρέπει να είναι είτε στο όνομα του ιδιοκτήτη είτε στου αιτούντος.
  • Για νοικοκυριά με ανήλικα τέκνα βεβαίωση εγγραφής/φοίτησης στο σχολείο απο τον διευθυντή.Για όσα παιδάκια φέτος τον Μάϊο εγγράφησαν στην Ά δημοτικού, οι γονείς χρησιμοποιούν την βεβαίωση του νηπιαγωγείου. Για τέκνα που σπουδάζουν χρειάζεται να προσκομίσετε βεβαίωση σπουδών
  • Τα μέλη του νοικοκυριού που εκπληρώνουν την στρατιωτική τους θητεία βεβαίωση στρατού ή φωτοτυπία στρατιωτικής ταυτότητας
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • Άδεια παραμονής - διαβατήριο για τους αλλοδαπούς
  • Σε περίπτωση διαζυγίου --> διαζευκτήριο
  • σε περίπτωση διάστασης --> οποιοδήποτε δικαστικό έγγραφο-αίτηση διαζυγίου, ασφαλιστικά μέτρα,επιμέλεια τέκνων (δεν ισχύει βεβαίωση διάστασης απο την εφορία)
  • σε περίπτωση ανύπαντρης μητέρας-->πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • σε περίπτωση χηρείας --> πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη θανάτου
  • σε περίπτωση αναπηρίας --> πιστοποιητικό ΚΕΠΑ
  • έγγραφο συναίνεσης όπου υπογράφουν όλα τα μέλη που ζουν στην κατοικία ΠΡΟΣΟΧΗ σε ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής (μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ  και να το ετοιμάσετε πριν πάτε στην υπηρεσία)
          Οικονομικά στοιχεία για το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης

  1. ΜΙΣΘΩΤΟΙ   καρτέλα ενσήμων απο ασφαλιστικό φορέα και μισθολογικές καταστάσεις απο εργοδότη
  2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ έγγραφο που αποδεικνύει το ποσό και τον μήνα καταβολής
  3. ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ Ε2 ή έγγραφο που αποδεικνύει το ποσό και τον μήνα καταβολής
  4. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ βεβαίωση απο τον ΟΑΕΔ - αναλυτική μηνιαία κατάσταση πληρωμών
  5. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ισχύει και για εξωτερικού) έγγραφο που αποδεικνύει το ποσό και τον μήνα καταβολής
  6. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ έγγραφο με σφραγίδα και υπογραφή του λογιστή όπου θα αναγράφεται το μεικτό κέρδος και οι ασφαλιστικές εισφορές τελευταίου εξαμήνου
  7. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ κατάσταση πληρωμών (πχ Α21, θέρμανσης, ομογενών κλπ) απο ανάλυση λογαριασμού τραπέζης
  8. ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΗΜΑ έγγραφο απο τα κεντρικά του ΟΓΑ με ποσά και χρόνο είσπραξης
Οι άνεργοι οφείλουν να είναι εγγεγραμένοι στον ΟΑΕΔ, εαν όχι εως το τέλος του επόμενου μήνα απο την ημερομηνία της έγκρισης πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά. Εαν αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω προϋποθέσεων του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση με τους λόγους απόρριψης απο τον ΟΑΕΔ

Το καινούργιο που μας είπαν σήμερα, πριν 10λεπτά ήταν οτι ζήτησαν το Ε9 το οποίο και συμπλήρωσα στα δικαιολογητικά. Η υπάλληλος όταν ζητήσαμε τον λόγο γιατί αφού δεν το έγραφε στα δικαιολογητικά τόσο καιρό, μας είπε πως αλλάζουν τα δικαιολογητικά που ζητάνε εν καιρώ διότι τους τα ζητάει το σύστημα για να κάνει διασταυρώσεις! Ήμαρτον ρε σε αυτή την χώρα! Τελικά μας την έκανε την χάρη και δέχτηκε το συμβόλαιο σπιτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε να αφήσετε το σχόλιό σας έτσι ώστε να διορθώσουμε κάτι που έχετε αντιληφθεί πως έχει αλλάξει!